Posted by: Inqaahe.nl in webdesign on juli 21st, 2019

Stap 1: Kies het juiste blog-platform (WordPress)

Voordat je begint na te denken over hoe je blog eruit moet gaan zien, kies je een blog-platform. Denk bijvoorbeeld aan WordPress (WP), Tumblr of Blogger. Er is veel om uit te kiezen tegenwoordig. Het platform met de meeste gebruikers (72 miljoen) is WordPress.

Het grote voordeel van WordPress is, dat het voor iedereen gratis te gebruiken is. Ook de  thema’s, lay-outs en plugins zijn gratis en wordt door veel andere blog-platforms niet gratis aangeboden. Daarnaast is WP super eenvoudig in te stellen en het is veilig; ze zijn continu bezig met het updaten van hun software om alles goed en veilig te houden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je blog zal leiden onder hack-aanvallen. Geen wonder dat Facebook en NASA ook WordPress gebruiken.

Stap 2: Een domeinnaam en webhosting-provider kiezen

Als je een blog wilt lanceren met een zelfgekozen domeinnaam, heb je twee dingen nodig:

Domeinnaam – Dit wordt je persoonlijke blogadres waar mensen je kunnen vinden. Het domein van Google is bijvoorbeeld www.google.com. De kosten van een domeinnaam zijn meestal maar een paar euro per jaar.

Webhosting – dit is de thuisbasis van je blogadres en de inhoud, die op de blog staat. Zonder webhosting kun je een domein niet gebruiken. Zie het als een harde schijf van een computer, die alle inhoud op je blog opslaat (afbeeldingen, blogberichten, enzovoort). De kosten van webhosting liggen meestal ergens tussen de 0,45 cent en paar euro per maand.

Als het gaat om hosting, zijn er twee dingen die ertoe doen:

 • Laadsnelheid: de gemiddelde tijd (in seconden) die je blog nodig heeft om te laden.
 • Veiligheid: door middel van SSL-certificaten en malware scanners blijft jouw website vrij van hackers-aanvallen.

Er zijn honderden verschillende webhosting-providers. Ze bieden allemaal een vergelijkbare service (domein + hosting) met een vergelijkbare prijs, maar er is er een die altijd goed presteert en heel voordelig is. vimexx.nl is absoluut aan te raden voor domeinnamen en webhosting. Kies op de website het pakket dat het beste bij je past en installeer WordPress.

Stap 3: Ontwerp je blog

WordPress maakt gebruik van ontwerpsjablonen met de naam “WordPress-thema’s”. De lay-out en het ontwerp van je blog veranderen is net zo eenvoudig als het installeren van een nieuw thema.

Er zijn meer dan 2000 professioneel ontworpen WordPress-thema’s, volledig aanpasbaar in en gratis thema’s om uit te kiezen – dus je hebt veel opties. Als je premium thema’s en ontwerpen wilt zien, ga dan naar Themeforest.net

Met drie bovenstaande stappen maak je je eigen website. Heel eenvoudig, een kind kan de was doen :-). Heb je toch hulp nodig, bezoek WordPressonderhoud.nl

Posted by: Inqaahe.nl in veiligheid on mei 14th, 2019

Hoe bepaal ik welke websites worden geblokkeerd?

Het internet biedt een hele hoop voordelen, maar het biedt toegang tot werkelijk alles wat er maar te vinden is op de wereld. Dat houdt in dat ook het nieuws en de inhoud toegankelijk is voor jonge ogen die daar eigenlijk nog niet klaar voor zijn. Om uw kind(eren) te beschermen is het verstandig om te bepalen welke websites u wel en niet toelaat op de computer. In dit artikel vertellen we daar iets meer over.

Gebruikers

Op iedere computer kunt u gebruikers aanmaken en voor iedere gebruiker kunt u bepaalde rechten instellen en bepalen welke websites wel of niet bezocht kunnen worden. Allereerst is het zaak dat u voor uw kind een eigen gebruiker aanmaakt op de computer. Vervolgens kunt u in de instellingen van de browser aangeven welke websites geladen mogen worden, maar kunt u ook een veilige zoekmachine activeren. Zo heeft Google bijvoorbeeld een ‘SafeSearch’ functie die ervoor moet zorgen dat er geen geweld, illegale of andere achttien plus inhoud wordt weergegeven.

Welke websites blokkeren?

Als volwassene bepaald u welke websites er wel of niet bezocht mogen worden. Kinderen zijn nieuwsgierig, maar voor sommige inhoud zijn ze simpelweg nog niet klaar. Om die reden is het verstandig om in elk geval alle geweldadige en achttien plus inhoud verborgen te houden. Daarnaast hebben de meeste internetbedrijven in hun voorwaarden opgenomen dat ze geen leden accepteren die jonger zijn dan dertien jaar of in elk geval met toestemming van hun ouders deelnemen aan de online dienst. Denk aan Facebook, Skype en andere populaire websites en programma’s.

U kunt eenvoudig webfilters instellen in uw browser. Voor meer informatie over hoe u met uw browser te werk gaat kunt u vinden op de website van uw browser of simpelweg via één van de populaire online zoekmachines.

Posted by: Inqaahe.nl in leren on december 3rd, 2018

Klinkt stoer hè? Virtueel studeren, maar je kunt het ook thuisstudie noemen.

Thuisstuderen is ideaal als jij een paar uurtjes vrij hebt, en deze niet alleen met t.v. kijken wilt invullen. Een thuisstudie kan jou carrière een nieuwe impuls geven, maar ook de droom om in een andere richting te werken. Komt dichterbij.

Voor dat jij hier nu vol gas ingaat, moet je nog wel een paar dingen weten. Zodat je een weloverwogen beslissing maakt.

Je moet wel de juiste leerinstelling hebben .

Dat betekend dat jij jezelf er toe moet kunnen aanzetten om in de boeken te duiken en opdrachten te maken. Jij bent zelf helemaal verantwoordelijk. Natuurlijk heb je dat ook bij een reguliere instelling. Alleen daar heb je nog wel momenten, dat je niet onder de druk uitkomt.

Nu moet het echt vanuit jezelf komen.

Een ander aspect van thuisstuderen is dat je geen fysiek contact hebt met een docent. Als je iets niet begrijpt zal je hem of haar daarover moeten mailen. Het is belangrijk dat is dus van belang dat jij schrijvend uit de voeten kunt. Alleen zo krijg je een helder antwoord op je vragen.

Natuurlijk biedt een thuisstudie ook vele voordelen. Als jij een hbo thuisstudie volgt, heb jij gewoon een volwaardig hbo diploma. Daarmee kan je niet alleen op een hogere functie solliciteren, ook ga je vaak in de salarisschaal omhoog.

Verder kan jij jezelf ook instaat stellen om in een andere branche aan de slag te gaan. Als jij nu een commerciële baan hebt, maar wilt in een andere richting werken. Dan kan je op vele andere vlakken een hbo diploma halen. Terwijl jij de baan die je nu hebt, nog behoudt.

Wanneer je bij een reguliere instelling je diploma zou willen halen dan ben je aan tijd en plaats gebonden. Bij een thuisstudie is het zaak dat jij je dingen goed plant. Dan kan je zowel werken als tijd aan je gezin besteden, studeren en blijven werken.

Posted by: Inqaahe.nl in zoekmachines on mei 24th, 2018

Bent u het beu om zelf uren het internet af te zoeken naar potentiële sites om een link mee te wisselen. Uit van ideeën om weer eens een mooi artikel of blogreactie te schrijven. Laat SEO dit voor u doen.

SEO

SEO bestaat uit de combinatie van 2 grote blokken, namelijk on-Page en Off-Page optimalisatie. On Page SEO optimalisatie is het volledig finetunen van je pagina op het gebied van inhoud en structuur. Off-page daarentegen is alles die niet op je site gebeurd maar er wel voor zorgt dat de relevatie van je site binnen het internet omhoog gaat. En als die omhoog gaat, dan kom je automatisch ook hoger in Google.

Linkbuilding

Het idee achter linkbuilding is simpel. Je zoekt een site die relevantie heeft ten opzichte van je site, en vraagt aan de webmaster ervan om een link naar je site op te nemen. Niet moeilijk of lastig, maar tijdrovend. Je moet zoeken naar die sites, je vindt dan moeilijk het e-mail adres van de webmaster, je stuurt meerdere mails maar krijgt geen antwoord, of die vraagt om eerst nog een link naar zijn site te voorzien, … . Al bij al kan het verkrijgen van één simpele nieuwe link toch al snel 20 minuten opnemen voor de site eigenaar die dit niet gewoon is.

Hoeveel?

Hoeveel links je nodig hebt is afhankelijk van het gebied waarbinnen je actief bent of de SEO concurrentie op je gekozen zoekwoorden. Maar een sterk en gemiddeld linkprofiel bestaat toch al snel uit een 1.000 wederkerige links. Reken maar eens uit hoeveel tijd dit in beslag neemt. En wat je had kunnen doen in deze tijd.

SEO

SEO neemt dit voor zijn rekening. Voor een democratisch bedrag per maand zoeken onze medewerkers het internet af en vragen deze links aan in u plaats plus nemen ze ook alle administratieve rompslomp op zich. En op het einde van iedere periode krijgt u ook een mooi statusrapport. U hoeft niets zelf meer te doen!

Posted by: Inqaahe.nl in zoekmachines on juni 9th, 2017
Google heeft een nieuwe zoek algoritme, het systeem die ze gebruiken om alle informatie te sorteren zodat als u een zoekopdracht uitvoert, u een antwoord terugkrijgt. Het heet “Hummingbird” (Kolibrie) en hieronder is te lezen wat we tot nu toe weten.

Wat is een “zoek algoritme”?

Dat is een technische term voor wat Google gebruikt om alle miljarden pagina’s en andere informatie van het internet te sorteren. Dit wordt gebruikt om u zo goed mogelijke resultaten te geven als u ergens naar zoekt.

Wat is “Hummingbird?”

Het is de naam van het nieuwe zoekalgoritme die Google gebruikt. Deze algoritme moet betere resultaten geven.
Google Hummingbird algoritme

Betekent dat, dat PageRank dood is?

Nee. PageRank is een van de meer dan 200 factoren die door Hummingbird gebruikt worden.
Ranking factoren
Hummingbird kijkt naar PageRank (hoe belangrijk links naar die pagina zijn) samen met andere factoren, zoals hoe hoog Google de kwaliteit van de pagina inschat, de woorden die worden gebruik en nog veel andere factoren. Voor meer informatie over de factoren kunt u de Periodic Table Of SEO Success Factors bekijken.

Waarom heet het Hummingbird?

Google zei dat de naam gekozen is omdat het precies en snel is.

Wanneer is Google begonnen met Hummingbird?

Google is ongeveer een maand geleden begonnen met Hummingbird zeiden ze. Google heeft de verandering pas gisteren bekend gemaakt.

Wat betekent de komst van Hummingbird?

Zie het als een auto uit de jaren 50. Mogelijk heeft het een prima motor, maar misschien is het een motor die geen loodvrije benzine kan gebruiken. Het gebruik maken van Hummingbird door Google, is ongeveer hetzelfde als het vervangen van de oude motor met een nieuwe. Dit hebben ze zelfs zo snel gedaan dat u het niet door heeft gehad.

Wanneer heeft Google voor het laatst zo’n verandering doorgevoerd?

Het is lang geleden dat Google een update van deze grote heeft doorgevoerd. In 2010 kwam de Caffeine Update, die veel veranderden. Dit was een echter een update die vooral bedoeld was om Google te helpen om informatie te verzamelen (indexering) in plaats van de informatie te sorteren.
Drastisch herschreven
Google search chief Amit Singhal heeft gezegd dat in 2001, toen hij pas net voor Google ging werken, het de laatste keer was dat het algoritme zo drastisch herschreven werd.
Dit artikel is geschreven met een bijdrage van Kliq Internet – te Leiden. Waarvoor onze dank.
Posted by: Inqaahe.nl in veiligheid on december 8th, 2016

Veel mensen denken dat het coderen van processen iets van de laatste paar jaar is, echter niks is minder waar. Al sinds de oudheid probeert de mens zijn werk overzichtelijk en geordend te houden, omdat dit nou net even wat makkelijker werkt. Vroeger gebeurde dit vrij simplistisch door bepaalde laden te gebruiken voor bepaalde documenten en bepaalde stickers als codering te gebruiken. Echter is de echt uitdaging gekomen toen processen steeds meer en meer geautomatiseerd werden. (more…)

Posted by: Inqaahe.nl in webdesign on oktober 9th, 2016
 • .Adresseer uw bericht aan de juiste persoon of personen.
 • .Gebruik niet meer e-mailadressen dan nodig in de Aan:- of cc:- regel.
 • .Gebruik een goede onderwerpregel.
 • .Gebruik als eerste woord in de onderwerpregel een informatiedragend woord.
 • .Zet de juiste afzender in het veld Van:.
 • .Schrijf kort en bondig, gebruik maximaal 65 tekens per regel.
 • .Gebruik geen HTML-email, tenzij u zeker weet dat de ontvanger dit op prijs stelt.
 • .Gebruik in bedrijfsmail geen afkortingen en jargon.
 • .Vermijd indien mogelijk het gebruik van accenttekens en speciale symbolen.
 • .Controleer de spelling van uw e-mailbericht.
 • .Vermijd het gebruik van alleen hoofdletters.
 • .Onderteken met uw naam en functie en geef aan waar de ontvanger meer informatie kan verkrijgen.
 • .Geef aan hoe de lezer kan aangeven geen email meer te willen ontvangen.
 • .Gebruik een goede signature.
 • .Vermijd het gebruik van uitvoerige disclaimers of populaire teksten in uw signature.
 • .Gebruik geen ASCII-art.
 • .Controleer het e-mailbericht nog eenmaal uitvoerig voordat u het verzend
Posted by: Inqaahe.nl in webdesign on april 14th, 2016

Bedrijven hebben websites nodig. Het is belangrijk dat deze websites goed de corporate identiteit van het bedrijf weergeven. Met andere woorden heb jij een keurig bedrijf en is jouw website een rommeltje? Dan bereik je met jou website niet hetgeen je ermee beoogde.

De website moet bij het bedrijf passen. Daarvoor moet eerst een onderzoek worden gedaan onder de bezoekers. De doelgroep moet bepaald worden. Vervolgens wordt er met de onderzoeksresultaten een persona samengesteld. Dat is een virtueel persoon waarvoor de content op de website geschreven dient te worden en ook de manieren waarop deze persoon met de website zal omgaan moeten worden beschreven zodat een goed interactie ontwerp kan worden gemaakt. Hiervan is het de bedoeling dat een bezoeker nooit meer dan 2 muisklikken moet zoeken voordat hij de informatie vindt, die voor hem van belang is. De kleuren en vormgeving moeten ook bij de persona passen en moeten aangepast zijn op de huisstijl van het bedrijf.

Je ziet, er komt nogal wat bij kijken voordat een website de juiste uitstraling voor jouw bedrijf heeft. Dit moet zeker niet onderschat worden. Specialistische bedrijven doen website ontwikkeling op deze manier. Ook zorgen zij dat de website voorzien wordt van de nieuwste technieken. Dit maakt de website minder kwetsbaar voor hackers.

Moderne websites zijn gebouwd met een CMS, een content management systeem. Dit is een soort database waarmee heel gemakkelijk nieuwe content aan de website kan worden toegevoegd of veranderd. Bovendien zijn moderne websites responsive gemaakt. Doordat websites tegenwoordig op allerlei apparaten bekeken worden, moeten zij zich kunnen aanpassen aan die apparaten. Het is de bedoeling dat de website er even goed uitziet op een telefoon als op een desktop.

En wat misschien wel het belangrijkste is voor je bedrijf. Je website moet een contactformulier hebben waarmee klanten op een makkelijke manier contact met het bedrijf kunnen zoeken.

Posted by: Inqaahe.nl in cloud on oktober 19th, 2015

De aardbol is door cloud, beschikbaarheid van data en computerkracht geheel anders dan vroeger. Klanten en zelfs vakmensen geloven bij vluchtige analyse van gegevens uit zowel interne als externe bronnen bijv. nog vaak aan langlopende, hardware intensieve en om deze reden dure projecten.

Realiteit Cloud Big Data

De werkelijkheid is dat dergelijke technologie met een drietal kliks voor alle personen toegankelijk is. Door social media, maar ook door het feit dat steeds meer bedrijven hun gegevens online beschikbaar maken, is het steeds eenvoudiger om iets met al die smart data te doen.

Predictive Analytics

Een luchthaven ziet bij wijze van voorbeeld op basis van bluetooth-gegevens precies waar passagiers zijn, beschikt over alle informatie van vliegtuigmaatschappijen, van de parkeerplaats, enzovoort. Het combineren van al die data maakt het possible om voorspellende analyses rond passagiers te maken of andere slimme zaken te ondernemen. Financiële
organisaties kunnen op basis van interne en externe data verbeterde risicoafwegingen creëren. Het scherpe is dat de voor deze benodigde technologie heden ten dage in de cloud beschikbaar is.

IBM Bluemix

Een platform als IBM Bluemix, maakt het mogelijk om op basis van een abonnement big data analyses te draaien of andere applicaties te ontwikkelen. Systemen worden bovendien zo intelligent, dat de basis en structuur van gegevens er bijna niet meer toe doet. Zowaar uit een willekeurige spreadsheet kan een systeem nog nuttige dingen halen, en weer koppelen met andere data zodat de vergaarde kennis steeds meer wordt. Eveneens zijn er volop frisse cloud toepassingen te maken.

Posted by: Inqaahe.nl in webwinkels on augustus 24th, 2015

Een webshop bouwen is tegenwoordig niet moeilijk meer maar waar moet je de producten vandaan halen? De laatste tijd is Dropshipping is heel populair geworden.

Met dropshipping hoef je zelf geen voorraad bij te houden of een voorraad in te kopen. De klant besteld wat op jouw website en jij stuurt de order door naar jouw dropshipleverancier die het gekozen product, of producen dan doorstuurd naar de klant met jouw logo. Je hebt dus nauwelijk risico omdat je geen voorraad moet inkopen of opslag te bieden.

Aan jouw is het dan de taak om een geweldige website te bouwen, een geniale marketing strategie uit te zetten of een uniek concept op te zetten. Jij onderhoudt de relatie met de klant. Je kunt zelf de prijzen bepalen en dus zo de marge bepalen, ideaal als je je vanwege de prijs je wilt onderscheiden van de rest. En dit alles kun je doen vanuit je luie stoel, vanaf je studentenkamertje of achter je bureau.

Dropshippers zijn echter moeilijk te vinden, want ze hebben geen kaas gegeten van marketing. Daarom bieden wij een lijst aan met 30 nederlandse dropshippers die een zeer groot assortiment hebben. Ze hebben bijna alles.

Older Posts »