Posted by: Inqaahe.nl in veiligheid on maart 7th, 2023

Data security, ook wel bekend als informatiebeveiliging, is het beschermen van gevoelige informatie tegen ongeautoriseerde toegang, gebruik, openbaarmaking, wijziging of vernietiging. In de digitale wereld is data security van cruciaal belang om persoonlijke en bedrijfsgegevens te beschermen tegen cyberaanvallen. In dit artikel leggen we uit wat data security inhoudt en wat de mogelijkheden zijn op dat gebied.

Wat is data security?

Data security omvat alle maatregelen die worden genomen om gevoelige informatie te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en diefstal. Dit omvat bijvoorbeeld persoonlijke gegevens zoals namen, adressen, creditcardgegevens en medische informatie, maar ook bedrijfsgegevens zoals financiële gegevens, intellectuele eigendom en klantgegevens. Data security is van cruciaal belang omdat de gevolgen van een datalek verwoestend kunnen zijn voor zowel individuen als bedrijven, waaronder verlies van vertrouwen, reputatieschade, boetes en juridische stappen.

Mogelijkheden op het gebied van data security

Beveiligde wachtwoorden

Een van de eenvoudigste manieren om gegevens te beschermen, is door sterke en unieke wachtwoorden te gebruiken voor alle accounts en systemen. Een sterk wachtwoord bevat minimaal 12 tekens en omvat letters, cijfers en symbolen.

Encryptie

Encryptie is het proces van het omzetten van gegevens in een onleesbare vorm, zodat deze alleen kan worden gelezen door personen met de juiste sleutel of wachtwoord. Dit is een effectieve manier om gegevens te beschermen tijdens verzending en opslag.

Multi-factor authenticatie

Multi-factor authenticatie vereist dat gebruikers hun identiteit bevestigen met behulp van ten minste twee verificatiemethoden, zoals een wachtwoord en een sms-code. Dit maakt het moeilijker voor kwaadwillenden om toegang te krijgen tot accounts.

Firewalls

Een firewall is een software- of hardwaretoepassing die het netwerk beschermt tegen ongeautoriseerde toegang en ongewenst verkeer. Firewalls kunnen worden gebruikt om verkeer te controleren en te blokkeren dat afkomstig is van onbetrouwbare bronnen.

Anti-virus software

Anti-virus software beschermt computers en netwerken tegen virussen, malware en andere schadelijke programma’s die kunnen worden gebruikt om gevoelige informatie te stelen of te beschadigen.

Cyber security training

Een van de belangrijkste manieren om gegevens te beschermen, is door werknemers te trainen in cyber security. Dit omvat het herkennen van verdachte e-mails en links, het vermijden van openbare Wi-Fi-netwerken en het implementeren van veilige wachtwoordpraktijken.
Kortom, Data security is van cruciaal belang in de digitale wereld van vandaag. Het beschermen van gevoelige informatie is van vitaal belang voor individuen en bedrijven om hun reputatie en financiële veiligheid te behouden. Er zijn verschillende maatregelen die kunnen worden genomen om gegevens te beschermen, waaronder beveiligde wachtwoorden, encryptie, multi-factor authenticatie, firewalls, anti-virus software en cyber security training.
Door het implementeren van deze maatregelen kunnen individuen en bedrijven hun gegevens veilig houden en het risico op datalekken verminderen. Het is belangrijk om te blijven leren over nieuwe bedreigingen en beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat gegevens altijd beschermd zijn tegen kwaadwillenden.

Posted by: Inqaahe.nl in cloud on november 26th, 2022

Je hebt vast wel eens gehoord van de Cloud en mensen die veilig in de cloud werken. Het verwijst naar de on-demand beschikbaarheid van gegevensopslag, rekenkracht en computer systeembronnen. Het doel van cloud computing is om overal ter wereld via internet gemakkelijk toegang te bieden tot al je gegevens. Vanwege de vele voordelen migreren de meeste bedrijven naar de cloud.

De juiste beveiliging

Iedereen is zich ervan bewust dat elke technologie die op het internet is aangesloten een veiligheidsrisico vormt. Volgens onderzoek slaan bedrijven ongeveer 66% van hun gevoelige gegevens op in de cloud. Het belangrijkste bezit van elk bedrijf zijn de gegevens en informatie die veilig moeten worden bewaard. 40% van de bedrijven heeft echter te maken met datalekken in de cloud. Dit toont aan dat de cloudbeveiliging op geen enkele manier in het gedrang mag komen. Alle gevoelige gegevens van een bedrijf zijn toegankelijk via de cloud, wat de integriteit van een heel bedrijf kan aantasten. Als je cloudbeveiliging onvoldoende is, kan elk onbevoegd persoon toegang krijgen. Cloudbeveiliging beperkt de toegang tot gevoelige gegevens tot alleen geautoriseerd personeel. Het elimineert ook menselijke fouten die kunnen leiden tot datalekken vanuit de cloud. Er zijn maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de cloud beveiligd is en mensen kunnen werken zonder bang te zijn dat hun gegevens worden gestolen.

Risicovrij werken op afstand

Het belangrijkste voordeel van cloud computing is de eenvoud van werken op afstand. Als werknemer heb je overal ter wereld toegang tot de middelen en applicaties van je bedrijf via internet. Dit heeft bedrijven ook geholpen bij het inhuren van externe werknemers. Een externe medewerker kan standaard beveiligingsprocedures negeren en toegang krijgen tot de cloud via openbare wifi terwijl hij in een coffeeshop of café zit. Dit is een aanzienlijk beveiligingsrisico, dat door cloudbeveiliging kan worden beperkt.

Schaalbaarheid is geen probleem

Schaalbaarheid is een van de meest opvallende kenmerken van cloud computing. Je kunt eenvoudig op- en afschalen, afhankelijk van je behoeften. Er zijn echter nadelen aan schaalbaarheid, zoals verkeerde configuraties en kwetsbaarheden. Dit wil niet zeggen dat schaalbaarheid in de cloud geen mogelijkheid is. Het is jouw plicht om adequate cloud beveiligingsmaatregelen vast te stellen om schaalbaarheid te garanderen.

Cloudbeveiliging helpt bij het plannen van noodherstel

Op elk moment en op elke locatie kunnen rampen toeslaan die alle gegevens van je bedrijf kunnen vernietigen. Rampen kunnen onvoorspelbaar zijn en daarom heb je een herstelplan nodig. Cloudbeveiliging is de meest haalbare strategie voor noodherstel voor het behoud van je gegevens.

Posted by: Inqaahe.nl in cloud,veiligheid on mei 26th, 2021

Als ondernemer heb je te maken met verschillende gevaren, zowel op persoonlijk, financieel als digitaal gebied. Bijna alle bedrijven werken tegenwoordig op de cloud en omdat zij dus veel belangrijke informatie online hebben staan, is een digitale backup van groot belang. In de digitale wereld kan een backup letterlijk jouw bedrijf redden. Het wordt daarom aangeraden om een backup te laten maken door een ICT bedrijf. 

Belastingen en controles

Een bedrijf is jaarlijks verplicht om aan allerlei eisen te voldoen, zo moeten bedrijven archieven bijhouden met de bedrijfsdata voor onder andere de belastingdienst. Het kan echter voor nog meer dingen belangrijk zijn, denk hierbij aan bepaalde vergunningen. Een backup op de computer zelf is niet voldoende. De backup is namelijk pas echt veilig als het op een veilige plek bewaard wordt. Je slaat een backup ook ergens anders op omdat je gegevens dan veilig zijn, ook als er bijvoorbeeld brand is in jouw kantoorpand. Mocht je namelijk bepaalde data hebben die je niet aan de belastingdienst kunt laten zien, kan dat voor problemen zorgen. De belastingdienst wil simpelweg gewoon alle gegevens kunnen zien van jouw bedrijf. NL-XS is een ICT bedrijf nabij Oosterhout en zij kunnen jouw bedrijf helpen bij het maken van backups. 

Je klanten hebben meer vertrouwen

Wanneer jouw bedrijf alles weer snel op de rit heeft na een crash, zorgt dit ervoor dat klanten extra vertrouwen in jou en jouw bedrijf krijgen. Daardoor kan je profiteren van een concurrentievoordeel. Dit wil namelijk zeggen dat de klanten jouw bedrijf de voorkeur geven doordat jullie sneller kunnen reageren bij onvoorziene situaties. Een backup hebben zorgt er dus voor dat je problemen snel kunt oplossen. 

Het herstellen van gegevens

Je zal ook gebruik willen maken van een backup als je bepaalde gegevens kwijt bent, bijvoorbeeld door een menselijke fout of door e-mail met virussen. Het is namelijk zonde om veel tijd te besteden aan alles netjes zetten of alles terugzetten als hoe het stond. Je hoeft dit allemaal niet opnieuw te doen op het moment dat je een backup hebt. 

Posted by: Inqaahe.nl in Uncategorized,webwinkels on mei 26th, 2021

Printen kan behoorlijk duur zijn en op kantoor wordt vaak nog regelmatig veel geprint. Dat kan best oplopen in de kosten. Gelukkig kun je deze kosten enigszins beperken door een aantal maatregelen te nemen. Hieronder geven we je een aantal tips daarvoor. 

Print refurbished

Misschien heb je nog geen printer, of ben je toe aan een nieuwe printer. Hoe dan ook, het aanschaffen van een nieuwe printer is duur. Je kunt daarom veel beter een Refurbished Printer aanschaffen. Refurbished printers zijn tweedehands printers die zorgvuldig zijn gecontroleerd en gerepareerd. Kapotte of versleten onderdelen worden vervangen en de printer is dus weer als nieuw. De printer is echter geen nieuwe printer, hij hoefde niet volledig geproduceerd te worden, alleen opgeknapt, waardoor de printer veel goedkoper is. Je koopt dan dus als het ware een nieuwe printer, voor een veel lagere prijs. 

Let ook op het energieverbruik van de printer wanneer je een refurbished printer gaat kopen. Door een printer te kopen die zuinig is met de energie, bespaar je ook weer in de kosten. Kijk vervolgens ook of je in kunt stellen dat de printer na een bepaalde tijd van inactiviteit in slaapstand gaat.

Dubbelzijdig printen

Papier is een volgende kostenpost bij het printen. Er zijn veel verschillende soorten papier, natuurlijk kijk je naar de prijs van het papier als je dat aanschaft, maar ook de manier waarop je je papier gebruikt kan schelen in de kosten. Print bijvoorbeeld altijd dubbelzijdig. Zo zorg je ervoor dat er geen kanten van het papier verloren gaan en heb je ook minder papier nodig.

Moet je toch een keer enkelzijdig printen, of heb je printjes waar weinig drukwerk op komt te staan. Leg deze dan in een speciale bak. Je werknemers kunnen deze papieren dan pakken en gebruiken als kladblok om notities en berekeningen op te maken.

Denk aan de inkt

Als laatste kan inkt voor behoorlijk wat kosten zorgen. Cartridges en toners zijn duur en gaan niet altijd even lang mee. Om wat langer met je inkt te kunnen doen, kun je een eco lettertype instellen. Een aantal eco lettertypes kun je gratis downloaden en deze lettertypes gebruiken aanzienlijk minder inkt dan gewone lettertypes. Dit komt omdat de letters van dit lettertype gedrukt worden met kleine witte gaatjes erin. Deze zijn niet zichtbaar voor het oog, maar besparen wel inkt. Vermijd ook zoveel mogelijk het printen in kleur. Dit kost extra inkt en is echt veel duurder dan een simpele druk in zwart-wit.

Ook kun je voor merkloze cartridges en toners gaan, zoals die van Refurbished Printer. Door inkt te kopen dat niet van een bepaald merk is, maar wel in je printer past, kun je een hoop geld besparen. Deze cartridges en toners zijn namelijk een stuk goedkoper.

Posted by: Inqaahe.nl in Uncategorized,webwinkels on mei 26th, 2021

Het kan best lastig zijn om de juiste printer uit te kiezen. Er zijn zoveel verschillende printers op de markt, waardoor je al snel het overzicht verliest. In dit artikel geven je wat tips voor het kopen van een printer, zodat je een printer uit kan kiezen die perfect aansluit op jouw behoeften. 

Kleur of zwart-wit? 

Wanneer je de printer alleen gaat gebruiken voor het printen van tekst is een zwart-wit printer voldoende. Deze zijn vaak veel goedkoper en een zwart-wit printer gebruikt minder inkt dan een kleurenprinter. Wanneer je bestanden graag in kleur afdrukt, of wanneer je bijvoorbeeld foto’s en kleurrijke rapporten wilt printen, dan kun je beter een kleurenprinter kiezen. Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de kleuren laserprinters van Refurbished printer. Daar heb je kwalitatief goede kleurenprinters, zonder dat je daar teveel voor betaalt. 

All-in-one of alleen printen? 

Het is belangrijk vooraf te bedenken wat jij precies gaat doen met je printer. Wil jij er ook mee kunnen kopiëren, scannen of zelfs faxen? Dan kun je beter gaan voor een all-in-one printer. Op die manier hoef je geen apart scan-, fax- of kopieerapparaat aan te schaffen. Wanneer je echt alleen gaat printen met een printer, is het niet nodig om een all-in-one printer aan te schaffen aangezien deze vaak een stuk prijziger zijn dan de simpele printers. 

Bedraad printen of printen via wifi? 

Tegenwoordig zijn er veel printers die kunnen printen via een wifi-verbinding. Je kunt zo vanaf elke plek in je huis dingen afdrukken. Dit is heel handig, maar vaak wel wat minder stabiel en veilig. Wanneer je een printer kiest die aangesloten kan worden met een ethernetkabel op je router, heb je een stabielere en veiligere verbinding dan een verbinding via wifi. 

Compacte printer of groter formaat? 

Wanneer je op zoek bent naar een printer voor thuis of voor op een klein kantoor, is de ruimte die je hebt waarschijnlijk beperkt. Deze ruimte wil je niet opvullen met een onnodig grote printer. In dat geval kun je beter gaan voor een compacte printer, die makkelijk op een bureau of in een kast geplaatst kan worden. Wanneer je op zoek bent naar een printer die ook grote formaten zoals A3 afdrukt, heb je een grotere printer nodig. Zorg in dit geval dat je genoeg ruimte hebt voor de printer.

Posted by: Inqaahe.nl in webdesign on juli 21st, 2019

Stap 1: Kies het juiste blog-platform (WordPress)

Voordat je begint na te denken over hoe je blog eruit moet gaan zien, kies je een blog-platform. Denk bijvoorbeeld aan WordPress (WP), Tumblr of Blogger. Er is veel om uit te kiezen tegenwoordig. Het platform met de meeste gebruikers (72 miljoen) is WordPress.

Het grote voordeel van WordPress is, dat het voor iedereen gratis te gebruiken is. Ook de  thema’s, lay-outs en plugins zijn gratis en wordt door veel andere blog-platforms niet gratis aangeboden. Daarnaast is WP super eenvoudig in te stellen en het is veilig; ze zijn continu bezig met het updaten van hun software om alles goed en veilig te houden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je blog zal leiden onder hack-aanvallen. Geen wonder dat Facebook en NASA ook WordPress gebruiken.

Stap 2: Een domeinnaam en webhosting-provider kiezen

Als je een blog wilt lanceren met een zelfgekozen domeinnaam, heb je twee dingen nodig:

Domeinnaam – Dit wordt je persoonlijke blogadres waar mensen je kunnen vinden. Het domein van Google is bijvoorbeeld www.google.com. De kosten van een domeinnaam zijn meestal maar een paar euro per jaar.

Webhosting – dit is de thuisbasis van je blogadres en de inhoud, die op de blog staat. Zonder webhosting kun je een domein niet gebruiken. Zie het als een harde schijf van een computer, die alle inhoud op je blog opslaat (afbeeldingen, blogberichten, enzovoort). De kosten van webhosting liggen meestal ergens tussen de 0,45 cent en paar euro per maand.

Als het gaat om hosting, zijn er twee dingen die ertoe doen:

  • Laadsnelheid: de gemiddelde tijd (in seconden) die je blog nodig heeft om te laden.
  • Veiligheid: door middel van SSL-certificaten en malware scanners blijft jouw website vrij van hackers-aanvallen.

Er zijn honderden verschillende webhosting-providers. Ze bieden allemaal een vergelijkbare service (domein + hosting) met een vergelijkbare prijs, maar er is er een die altijd goed presteert en heel voordelig is. vimexx.nl is absoluut aan te raden voor domeinnamen en webhosting. Kies op de website het pakket dat het beste bij je past en installeer WordPress.

Stap 3: Ontwerp je blog

WordPress maakt gebruik van ontwerpsjablonen met de naam “WordPress-thema’s”. De lay-out en het ontwerp van je blog veranderen is net zo eenvoudig als het installeren van een nieuw thema.

Er zijn meer dan 2000 professioneel ontworpen WordPress-thema’s, volledig aanpasbaar in en gratis thema’s om uit te kiezen – dus je hebt veel opties. Als je premium thema’s en ontwerpen wilt zien, ga dan naar Themeforest.net

Met drie bovenstaande stappen maak je je eigen website. Heel eenvoudig, een kind kan de was doen :-). Heb je toch hulp nodig, bezoek WordPressonderhoud.nl

Posted by: Inqaahe.nl in veiligheid on mei 14th, 2019

Hoe bepaal ik welke websites worden geblokkeerd?

Het internet biedt een hele hoop voordelen, maar het biedt toegang tot werkelijk alles wat er maar te vinden is op de wereld. Dat houdt in dat ook het nieuws en de inhoud toegankelijk is voor jonge ogen die daar eigenlijk nog niet klaar voor zijn. Om uw kind(eren) te beschermen is het verstandig om te bepalen welke websites u wel en niet toelaat op de computer. In dit artikel vertellen we daar iets meer over.

Gebruikers

Op iedere computer kunt u gebruikers aanmaken en voor iedere gebruiker kunt u bepaalde rechten instellen en bepalen welke websites wel of niet bezocht kunnen worden. Allereerst is het zaak dat u voor uw kind een eigen gebruiker aanmaakt op de computer. Vervolgens kunt u in de instellingen van de browser aangeven welke websites geladen mogen worden, maar kunt u ook een veilige zoekmachine activeren. Zo heeft Google bijvoorbeeld een ‘SafeSearch’ functie die ervoor moet zorgen dat er geen geweld, illegale of andere achttien plus inhoud wordt weergegeven.

Welke websites blokkeren?

Als volwassene bepaald u welke websites er wel of niet bezocht mogen worden. Kinderen zijn nieuwsgierig, maar voor sommige inhoud zijn ze simpelweg nog niet klaar. Om die reden is het verstandig om in elk geval alle geweldadige en achttien plus inhoud verborgen te houden. Daarnaast hebben de meeste internetbedrijven in hun voorwaarden opgenomen dat ze geen leden accepteren die jonger zijn dan dertien jaar of in elk geval met toestemming van hun ouders deelnemen aan de online dienst. Denk aan Facebook, Skype en andere populaire websites en programma’s.

U kunt eenvoudig webfilters instellen in uw browser. Voor meer informatie over hoe u met uw browser te werk gaat kunt u vinden op de website van uw browser of simpelweg via één van de populaire online zoekmachines.

Posted by: Inqaahe.nl in leren on december 3rd, 2018

Klinkt stoer hè? Virtueel studeren, maar je kunt het ook thuisstudie noemen.

Thuisstuderen is ideaal als jij een paar uurtjes vrij hebt, en deze niet alleen met t.v. kijken wilt invullen. Een thuisstudie kan jou carrière een nieuwe impuls geven, maar ook de droom om in een andere richting te werken. Komt dichterbij.

Voor dat jij hier nu vol gas ingaat, moet je nog wel een paar dingen weten. Zodat je een weloverwogen beslissing maakt.

Je moet wel de juiste leerinstelling hebben .

Dat betekend dat jij jezelf er toe moet kunnen aanzetten om in de boeken te duiken en opdrachten te maken. Jij bent zelf helemaal verantwoordelijk. Natuurlijk heb je dat ook bij een reguliere instelling. Alleen daar heb je nog wel momenten, dat je niet onder de druk uitkomt.

Nu moet het echt vanuit jezelf komen.

Een ander aspect van thuisstuderen is dat je geen fysiek contact hebt met een docent. Als je iets niet begrijpt zal je hem of haar daarover moeten mailen. Het is belangrijk dat is dus van belang dat jij schrijvend uit de voeten kunt. Alleen zo krijg je een helder antwoord op je vragen.

Natuurlijk biedt een thuisstudie ook vele voordelen. Als jij een hbo thuisstudie volgt, heb jij gewoon een volwaardig hbo diploma. Daarmee kan je niet alleen op een hogere functie solliciteren, ook ga je vaak in de salarisschaal omhoog.

Verder kan jij jezelf ook instaat stellen om in een andere branche aan de slag te gaan. Als jij nu een commerciële baan hebt, maar wilt in een andere richting werken. Dan kan je op vele andere vlakken een hbo diploma halen. Terwijl jij de baan die je nu hebt, nog behoudt.

Wanneer je bij een reguliere instelling je diploma zou willen halen dan ben je aan tijd en plaats gebonden. Bij een thuisstudie is het zaak dat jij je dingen goed plant. Dan kan je zowel werken als tijd aan je gezin besteden, studeren en blijven werken.

Posted by: Inqaahe.nl in zoekmachines on mei 24th, 2018

Bent u het beu om zelf uren het internet af te zoeken naar potentiële sites om een link mee te wisselen. Uit van ideeën om weer eens een mooi artikel of blogreactie te schrijven. Laat SEO dit voor u doen.

SEO

SEO bestaat uit de combinatie van 2 grote blokken, namelijk on-Page en Off-Page optimalisatie. On Page SEO optimalisatie is het volledig finetunen van je pagina op het gebied van inhoud en structuur. Off-page daarentegen is alles die niet op je site gebeurd maar er wel voor zorgt dat de relevatie van je site binnen het internet omhoog gaat. En als die omhoog gaat, dan kom je automatisch ook hoger in Google.

Linkbuilding

Het idee achter linkbuilding is simpel. Je zoekt een site die relevantie heeft ten opzichte van je site, en vraagt aan de webmaster ervan om een link naar je site op te nemen. Niet moeilijk of lastig, maar tijdrovend. Je moet zoeken naar die sites, je vindt dan moeilijk het e-mail adres van de webmaster, je stuurt meerdere mails maar krijgt geen antwoord, of die vraagt om eerst nog een link naar zijn site te voorzien, … . Al bij al kan het verkrijgen van één simpele nieuwe link toch al snel 20 minuten opnemen voor de site eigenaar die dit niet gewoon is.

Hoeveel?

Hoeveel links je nodig hebt is afhankelijk van het gebied waarbinnen je actief bent of de SEO concurrentie op je gekozen zoekwoorden. Maar een sterk en gemiddeld linkprofiel bestaat toch al snel uit een 1.000 wederkerige links. Reken maar eens uit hoeveel tijd dit in beslag neemt. En wat je had kunnen doen in deze tijd.

SEO

SEO neemt dit voor zijn rekening. Voor een democratisch bedrag per maand zoeken onze medewerkers het internet af en vragen deze links aan in u plaats plus nemen ze ook alle administratieve rompslomp op zich. En op het einde van iedere periode krijgt u ook een mooi statusrapport. U hoeft niets zelf meer te doen!

Posted by: Inqaahe.nl in zoekmachines on juni 9th, 2017
Google heeft een nieuwe zoek algoritme, het systeem die ze gebruiken om alle informatie te sorteren zodat als u een zoekopdracht uitvoert, u een antwoord terugkrijgt. Het heet “Hummingbird” (Kolibrie) en hieronder is te lezen wat we tot nu toe weten.

Wat is een “zoek algoritme”?

Dat is een technische term voor wat Google gebruikt om alle miljarden pagina’s en andere informatie van het internet te sorteren. Dit wordt gebruikt om u zo goed mogelijke resultaten te geven als u ergens naar zoekt.

Wat is “Hummingbird?”

Het is de naam van het nieuwe zoekalgoritme die Google gebruikt. Deze algoritme moet betere resultaten geven.
Google Hummingbird algoritme

Betekent dat, dat PageRank dood is?

Nee. PageRank is een van de meer dan 200 factoren die door Hummingbird gebruikt worden.
Ranking factoren
Hummingbird kijkt naar PageRank (hoe belangrijk links naar die pagina zijn) samen met andere factoren, zoals hoe hoog Google de kwaliteit van de pagina inschat, de woorden die worden gebruik en nog veel andere factoren. Voor meer informatie over de factoren kunt u de Periodic Table Of SEO Success Factors bekijken.

Waarom heet het Hummingbird?

Google zei dat de naam gekozen is omdat het precies en snel is.

Wanneer is Google begonnen met Hummingbird?

Google is ongeveer een maand geleden begonnen met Hummingbird zeiden ze. Google heeft de verandering pas gisteren bekend gemaakt.

Wat betekent de komst van Hummingbird?

Zie het als een auto uit de jaren 50. Mogelijk heeft het een prima motor, maar misschien is het een motor die geen loodvrije benzine kan gebruiken. Het gebruik maken van Hummingbird door Google, is ongeveer hetzelfde als het vervangen van de oude motor met een nieuwe. Dit hebben ze zelfs zo snel gedaan dat u het niet door heeft gehad.

Wanneer heeft Google voor het laatst zo’n verandering doorgevoerd?

Het is lang geleden dat Google een update van deze grote heeft doorgevoerd. In 2010 kwam de Caffeine Update, die veel veranderden. Dit was een echter een update die vooral bedoeld was om Google te helpen om informatie te verzamelen (indexering) in plaats van de informatie te sorteren.
Drastisch herschreven
Google search chief Amit Singhal heeft gezegd dat in 2001, toen hij pas net voor Google ging werken, het de laatste keer was dat het algoritme zo drastisch herschreven werd.
Dit artikel is geschreven met een bijdrage van Kliq Internet – te Leiden. Waarvoor onze dank.
Older Posts »