Posted by: Inqaahe.nl in Uncategorized,webwinkels on mei 26th, 2021

Printen kan behoorlijk duur zijn en op kantoor wordt vaak nog regelmatig veel geprint. Dat kan best oplopen in de kosten. Gelukkig kun je deze kosten enigszins beperken door een aantal maatregelen te nemen. Hieronder geven we je een aantal tips daarvoor. 

Print refurbished

Misschien heb je nog geen printer, of ben je toe aan een nieuwe printer. Hoe dan ook, het aanschaffen van een nieuwe printer is duur. Je kunt daarom veel beter een Refurbished Printer aanschaffen. Refurbished printers zijn tweedehands printers die zorgvuldig zijn gecontroleerd en gerepareerd. Kapotte of versleten onderdelen worden vervangen en de printer is dus weer als nieuw. De printer is echter geen nieuwe printer, hij hoefde niet volledig geproduceerd te worden, alleen opgeknapt, waardoor de printer veel goedkoper is. Je koopt dan dus als het ware een nieuwe printer, voor een veel lagere prijs. 

Let ook op het energieverbruik van de printer wanneer je een refurbished printer gaat kopen. Door een printer te kopen die zuinig is met de energie, bespaar je ook weer in de kosten. Kijk vervolgens ook of je in kunt stellen dat de printer na een bepaalde tijd van inactiviteit in slaapstand gaat.

Dubbelzijdig printen

Papier is een volgende kostenpost bij het printen. Er zijn veel verschillende soorten papier, natuurlijk kijk je naar de prijs van het papier als je dat aanschaft, maar ook de manier waarop je je papier gebruikt kan schelen in de kosten. Print bijvoorbeeld altijd dubbelzijdig. Zo zorg je ervoor dat er geen kanten van het papier verloren gaan en heb je ook minder papier nodig.

Moet je toch een keer enkelzijdig printen, of heb je printjes waar weinig drukwerk op komt te staan. Leg deze dan in een speciale bak. Je werknemers kunnen deze papieren dan pakken en gebruiken als kladblok om notities en berekeningen op te maken.

Denk aan de inkt

Als laatste kan inkt voor behoorlijk wat kosten zorgen. Cartridges en toners zijn duur en gaan niet altijd even lang mee. Om wat langer met je inkt te kunnen doen, kun je een eco lettertype instellen. Een aantal eco lettertypes kun je gratis downloaden en deze lettertypes gebruiken aanzienlijk minder inkt dan gewone lettertypes. Dit komt omdat de letters van dit lettertype gedrukt worden met kleine witte gaatjes erin. Deze zijn niet zichtbaar voor het oog, maar besparen wel inkt. Vermijd ook zoveel mogelijk het printen in kleur. Dit kost extra inkt en is echt veel duurder dan een simpele druk in zwart-wit.

Ook kun je voor merkloze cartridges en toners gaan, zoals die van Refurbished Printer. Door inkt te kopen dat niet van een bepaald merk is, maar wel in je printer past, kun je een hoop geld besparen. Deze cartridges en toners zijn namelijk een stuk goedkoper.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

shares