Posted by: Inqaahe.nl in cloud on november 26th, 2022

Je hebt vast wel eens gehoord van de Cloud en mensen die veilig in de cloud werken. Het verwijst naar de on-demand beschikbaarheid van gegevensopslag, rekenkracht en computer systeembronnen. Het doel van cloud computing is om overal ter wereld via internet gemakkelijk toegang te bieden tot al je gegevens. Vanwege de vele voordelen migreren de meeste bedrijven naar de cloud.

De juiste beveiliging

Iedereen is zich ervan bewust dat elke technologie die op het internet is aangesloten een veiligheidsrisico vormt. Volgens onderzoek slaan bedrijven ongeveer 66% van hun gevoelige gegevens op in de cloud. Het belangrijkste bezit van elk bedrijf zijn de gegevens en informatie die veilig moeten worden bewaard. 40% van de bedrijven heeft echter te maken met datalekken in de cloud. Dit toont aan dat de cloudbeveiliging op geen enkele manier in het gedrang mag komen. Alle gevoelige gegevens van een bedrijf zijn toegankelijk via de cloud, wat de integriteit van een heel bedrijf kan aantasten. Als je cloudbeveiliging onvoldoende is, kan elk onbevoegd persoon toegang krijgen. Cloudbeveiliging beperkt de toegang tot gevoelige gegevens tot alleen geautoriseerd personeel. Het elimineert ook menselijke fouten die kunnen leiden tot datalekken vanuit de cloud. Er zijn maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de cloud beveiligd is en mensen kunnen werken zonder bang te zijn dat hun gegevens worden gestolen.

Risicovrij werken op afstand

Het belangrijkste voordeel van cloud computing is de eenvoud van werken op afstand. Als werknemer heb je overal ter wereld toegang tot de middelen en applicaties van je bedrijf via internet. Dit heeft bedrijven ook geholpen bij het inhuren van externe werknemers. Een externe medewerker kan standaard beveiligingsprocedures negeren en toegang krijgen tot de cloud via openbare wifi terwijl hij in een coffeeshop of café zit. Dit is een aanzienlijk beveiligingsrisico, dat door cloudbeveiliging kan worden beperkt.

Schaalbaarheid is geen probleem

Schaalbaarheid is een van de meest opvallende kenmerken van cloud computing. Je kunt eenvoudig op- en afschalen, afhankelijk van je behoeften. Er zijn echter nadelen aan schaalbaarheid, zoals verkeerde configuraties en kwetsbaarheden. Dit wil niet zeggen dat schaalbaarheid in de cloud geen mogelijkheid is. Het is jouw plicht om adequate cloud beveiligingsmaatregelen vast te stellen om schaalbaarheid te garanderen.

Cloudbeveiliging helpt bij het plannen van noodherstel

Op elk moment en op elke locatie kunnen rampen toeslaan die alle gegevens van je bedrijf kunnen vernietigen. Rampen kunnen onvoorspelbaar zijn en daarom heb je een herstelplan nodig. Cloudbeveiliging is de meest haalbare strategie voor noodherstel voor het behoud van je gegevens.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

shares