Posted by: Inqaahe.nl in Uncategorized,webwinkels on mei 26th, 2021

Het kan best lastig zijn om de juiste printer uit te kiezen. Er zijn zoveel verschillende printers op de markt, waardoor je al snel het overzicht verliest. In dit artikel geven je wat tips voor het kopen van een printer, zodat je een printer uit kan kiezen die perfect aansluit op jouw behoeften. 

Kleur of zwart-wit? 

Wanneer je de printer alleen gaat gebruiken voor het printen van tekst is een zwart-wit printer voldoende. Deze zijn vaak veel goedkoper en een zwart-wit printer gebruikt minder inkt dan een kleurenprinter. Wanneer je bestanden graag in kleur afdrukt, of wanneer je bijvoorbeeld foto’s en kleurrijke rapporten wilt printen, dan kun je beter een kleurenprinter kiezen. Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de kleuren laserprinters van Refurbished printer. Daar heb je kwalitatief goede kleurenprinters, zonder dat je daar teveel voor betaalt. 

All-in-one of alleen printen? 

Het is belangrijk vooraf te bedenken wat jij precies gaat doen met je printer. Wil jij er ook mee kunnen kopiëren, scannen of zelfs faxen? Dan kun je beter gaan voor een all-in-one printer. Op die manier hoef je geen apart scan-, fax- of kopieerapparaat aan te schaffen. Wanneer je echt alleen gaat printen met een printer, is het niet nodig om een all-in-one printer aan te schaffen aangezien deze vaak een stuk prijziger zijn dan de simpele printers. 

Bedraad printen of printen via wifi? 

Tegenwoordig zijn er veel printers die kunnen printen via een wifi-verbinding. Je kunt zo vanaf elke plek in je huis dingen afdrukken. Dit is heel handig, maar vaak wel wat minder stabiel en veilig. Wanneer je een printer kiest die aangesloten kan worden met een ethernetkabel op je router, heb je een stabielere en veiligere verbinding dan een verbinding via wifi. 

Compacte printer of groter formaat? 

Wanneer je op zoek bent naar een printer voor thuis of voor op een klein kantoor, is de ruimte die je hebt waarschijnlijk beperkt. Deze ruimte wil je niet opvullen met een onnodig grote printer. In dat geval kun je beter gaan voor een compacte printer, die makkelijk op een bureau of in een kast geplaatst kan worden. Wanneer je op zoek bent naar een printer die ook grote formaten zoals A3 afdrukt, heb je een grotere printer nodig. Zorg in dit geval dat je genoeg ruimte hebt voor de printer.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

shares