Posted by: Inqaahe.nl in webdesign on juli 21st, 2019

Stap 1: Kies het juiste blog-platform (WordPress)

Voordat je begint na te denken over hoe je blog eruit moet gaan zien, kies je een blog-platform. Denk bijvoorbeeld aan WordPress (WP), Tumblr of Blogger. Er is veel om uit te kiezen tegenwoordig. Het platform met de meeste gebruikers (72 miljoen) is WordPress.

Het grote voordeel van WordPress is, dat het voor iedereen gratis te gebruiken is. Ook de  thema’s, lay-outs en plugins zijn gratis en wordt door veel andere blog-platforms niet gratis aangeboden. Daarnaast is WP super eenvoudig in te stellen en het is veilig; ze zijn continu bezig met het updaten van hun software om alles goed en veilig te houden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je blog zal leiden onder hack-aanvallen. Geen wonder dat Facebook en NASA ook WordPress gebruiken.

Stap 2: Een domeinnaam en webhosting-provider kiezen

Als je een blog wilt lanceren met een zelfgekozen domeinnaam, heb je twee dingen nodig:

Domeinnaam – Dit wordt je persoonlijke blogadres waar mensen je kunnen vinden. Het domein van Google is bijvoorbeeld www.google.com. De kosten van een domeinnaam zijn meestal maar een paar euro per jaar.

Webhosting – dit is de thuisbasis van je blogadres en de inhoud, die op de blog staat. Zonder webhosting kun je een domein niet gebruiken. Zie het als een harde schijf van een computer, die alle inhoud op je blog opslaat (afbeeldingen, blogberichten, enzovoort). De kosten van webhosting liggen meestal ergens tussen de 0,45 cent en paar euro per maand.

Als het gaat om hosting, zijn er twee dingen die ertoe doen:

  • Laadsnelheid: de gemiddelde tijd (in seconden) die je blog nodig heeft om te laden.
  • Veiligheid: door middel van SSL-certificaten en malware scanners blijft jouw website vrij van hackers-aanvallen.

Er zijn honderden verschillende webhosting-providers. Ze bieden allemaal een vergelijkbare service (domein + hosting) met een vergelijkbare prijs, maar er is er een die altijd goed presteert en heel voordelig is. vimexx.nl is absoluut aan te raden voor domeinnamen en webhosting. Kies op de website het pakket dat het beste bij je past en installeer WordPress.

Stap 3: Ontwerp je blog

WordPress maakt gebruik van ontwerpsjablonen met de naam “WordPress-thema’s”. De lay-out en het ontwerp van je blog veranderen is net zo eenvoudig als het installeren van een nieuw thema.

Er zijn meer dan 2000 professioneel ontworpen WordPress-thema‚Äôs, volledig aanpasbaar in en gratis thema’s om uit te kiezen – dus je hebt veel opties. Als je premium thema’s en ontwerpen wilt zien, ga dan naar Themeforest.net

Met drie bovenstaande stappen maak je je eigen website. Heel eenvoudig, een kind kan de was doen :-). Heb je toch hulp nodig, bezoek WordPressonderhoud.nl

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

shares