Posted by: Inqaahe.nl in veiligheid on mei 14th, 2019

Hoe bepaal ik welke websites worden geblokkeerd?

Het internet biedt een hele hoop voordelen, maar het biedt toegang tot werkelijk alles wat er maar te vinden is op de wereld. Dat houdt in dat ook het nieuws en de inhoud toegankelijk is voor jonge ogen die daar eigenlijk nog niet klaar voor zijn. Om uw kind(eren) te beschermen is het verstandig om te bepalen welke websites u wel en niet toelaat op de computer. In dit artikel vertellen we daar iets meer over.

Gebruikers

Op iedere computer kunt u gebruikers aanmaken en voor iedere gebruiker kunt u bepaalde rechten instellen en bepalen welke websites wel of niet bezocht kunnen worden. Allereerst is het zaak dat u voor uw kind een eigen gebruiker aanmaakt op de computer. Vervolgens kunt u in de instellingen van de browser aangeven welke websites geladen mogen worden, maar kunt u ook een veilige zoekmachine activeren. Zo heeft Google bijvoorbeeld een ‘SafeSearch’ functie die ervoor moet zorgen dat er geen geweld, illegale of andere achttien plus inhoud wordt weergegeven.

Welke websites blokkeren?

Als volwassene bepaald u welke websites er wel of niet bezocht mogen worden. Kinderen zijn nieuwsgierig, maar voor sommige inhoud zijn ze simpelweg nog niet klaar. Om die reden is het verstandig om in elk geval alle geweldadige en achttien plus inhoud verborgen te houden. Daarnaast hebben de meeste internetbedrijven in hun voorwaarden opgenomen dat ze geen leden accepteren die jonger zijn dan dertien jaar of in elk geval met toestemming van hun ouders deelnemen aan de online dienst. Denk aan Facebook, Skype en andere populaire websites en programma’s.

U kunt eenvoudig webfilters instellen in uw browser. Voor meer informatie over hoe u met uw browser te werk gaat kunt u vinden op de website van uw browser of simpelweg via één van de populaire online zoekmachines.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

shares